smartgb

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

haes groub


    بيتزا

    احلى بنت
    احلى بنت
    نائب المدير
    نائب المدير


    عدد المساهمات : 278
    تاريخ التسجيل : 12/06/2009
    العمر : 34

    بيتزا Empty بيتزا

    مُساهمة من طرف احلى بنت الجمعة يونيو 12, 2009 12:15 pm

    هذه الطريقه نتاج تجاربي من عجينه البيتزا
    وكانت احلي طريقه عملتها يبدو ان مكوناتها كثيره ولكن معظم المكونات موجوده بالمطبخ

    مقدير العجينه



    2 كوب طحين ....
    1/4 كوب سكر.....
    1/3 كوب زيت ..
    2معلقه لبن بودره ...
    1/2معلقه ملح..
    1معلقه خميره ....
    1معلقه بيكنج بودر....
    2 معلقه كبيره زبادي ...
    مابين1 كوب الي1وربع كوب ماء دافي _(ليس سخن اوي ولا بارد اوي )




    المقادير شكلها كتير بس العجينه ناجحه جدا

    تخلط جميع المقادير ثم يضاف الماء ويعجن جيدا ويترك حتي يخمر ((حوالي نص ساعه))

    الحشو
    ماشروم
    فلفل
    بصل
    طماتم
    لحمه معصجه
    فلفل اخضر
    فلفل مخلل
    زيتون مخلل

    تقطع المقادير دي كلها وتتبل بالملح والفلفل

    بالنسبه للصلصه انا عملتها

    توم +زيت =يقلب حتي يصفر ويضع عليه صلصة طماطم ويسبك نوعا ما
    بعد كده اول العجينه ما تخمر
    تفرد باليد او بالنشابه وتوضع في صنيه يوضع عليها الصلصه المسبكه ويليها الجبن المزرولا (يترك جزء من الجبنه المزرولا علي جانب لا تستعمليه الا بعد دخول البيتزا الفرن )

    ويفرد عليها خليط الخضار واللحم المقطع

    تدخل البيتزا الفرن واول ماتستوي تطلع وترشي علي وشها حبة الجبنه اللي انت كنت شيلها علي جانب
    وتدخل الفرن لمده دقائق (حتي لا تحرق الجبنه اللي علي الوش يادوب تسيح وطلعي البيتزا

      الوقت/التاريخ الآن هو الإثنين أبريل 29, 2024 6:26 am